Alkalizujicí strava – životospráva podle pH

Alkalizujicí strava

Alkalizujicí strava – životospráva podle pH

Jedním z dalších přístupů ke zdravému stravování je životospráva podle pH. Její filozofií je udržet v těle zásadité pH a tím zabránit rozmnožování patogenních mikroorganismů. Základním principem je konzumovat alkalizujicí stravu a vyhýbat se potravinám, které organismus překyselují. Překyselení vzniká nadměrnou konzumací masa, tučných jídel a sladkostí. Alkalizujicí strava se skládá z běžně dostupných surovin a potravin, jde převážně o syrovou zeleninu (zejména kořenová zelenina, klíčky, okurky, dýně, listová zelenina) a ovoce (jablka, banány, meruňky, broskve, rozinky, pomeranče atd.). Mezi kyselinotvorné potraviny patří maso a výrobky živočišného původu (mléčné výrobky, vejce), ryby, obiloviny a celozrnné výrobky. Alkalizujicí strava však není jedinou možností odkyselení organismu, Pomoci si můžeme i výživovými doplňky. Odkyslovaciu kúru nabízí i firma Alcaline Company. Na jejich webových stránkách najdete více informací o alkalizaci, najdete zde i přesný seznam potravin, které pomáhají odkyselit organismus. Alkalizujicí strava může tělu dodat potřebné vitamíny a potřebné látky. Životospráva podle pH v podstatě vychází ze základních principů zdravého stravování – jíst méně tučných a smažených jídel a zařadit více syrové zeleniny a ovoce.